Word lid

Word lid van de Nederlandse Juristen Vereniging en denk en praat mee over het recht van morgen

Wat brengt het recht van morgen? De Nederlandse Juristen Vereniging (NJV) biedt juristen de gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over relevante ontwikkelingen in het recht. Wilt u ook meedenken en meepraten over de toekomst van het recht? U ontvangt de preadviezen. En u kunt zich opgeven voor deelname aan de jaarvergadering.

Bent u jonger dan 25 jaar dan is het lidmaatschap van de NJV gratis. 

Jonge juridische masterstudenten en jonge juristen kunnen nu gratis kennismaken met de NJV. Pas in het jaar dat u 26 jaar wordt, betaalt u voor de eerste maal contributie van slechts € 40,- (dit bedrag is aanzienlijk lager dan de prijs van de preadviezen in de losse verkoop). Het aanbod is vrijblijvend: vóór 1 december in het lopende lidmaatschapsjaar kan het lidmaatschap voor het daarop volgende kalenderjaar worden opgezegd. 

Over de NJV

De NJV is opgericht in 1870 en is de enige algemene vereniging van juristen in Nederland. In deze tijden van specialisatie binnen de rechtspraktijk vormt de NJV een ontmoetingsplaats voor juristen van alle disciplines en heeft de NJV oog voor de grote, rechtsgebiedoverstijgende ontwikkelingen in het recht. De NJV is een vereniging voor alle juristen: van jong tot oud, van rechtenstudent in de masterfase tot coryfee, van generalist tot specialist. De NJV is al bijna 150 jaar het juridisch platform in Nederland, dat een stempel drukt op de ontwikkeling van het recht.

Waarom lid worden van de NJV?

  • U ontvangt elk jaar de preadviezen.
  • U kunt zich aanmelden voor de algemene vergadering en het aansluitende jaarcongres en daar meepraten over de preadviezen en meestemmen over de daarbij behorende stellingen. De kosten van deelname aan het jaarcongres bedragen slechts € 35.
  • U maakt deel uit van een landelijk netwerk van juristen en ontmoet vakgenoten.
  • U kunt meedenken en meepraten over het recht van morgen.